pixel

Новото строителство в Истанбул поскъпва

Източник: fakti.bg

С 3.5% са се увеличили цените на новопосторените жилищни имоти в Истанбул през март 2013 г. спрямо същия месец на предходната година. От асоциацията GYODER уточняват, че само за първите три месеца на настоящата година стойностите са се повишили с 1.02%. „По този начин ръстът на цените изпревари инфлацията, която от началото на 2013-а е 0.66%. Това означава, че през второто тримесечие може да очакваме още по-голямо поскъпване на новопостроените жилища”, казва Азиз Торун.

И докато през последните три години в редица големи градове било то в Европа или Америка се отчита спад на цените на жилищните имоти, то от 2010 г. в Истанбул стойността на този тип имоти се е повишил с 29.3%.

При имотите от вторичния пазар също има поскъпване. За периода януари-март цените отчитат ръст от 17.11% на годишна база.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: