pixel

Ново рибарско селище в Русе

ruse

Ново рибарско селище ще обърне Русе към Дунава и ще превърне Западен парк „Приста“ в крайградска зона за отдих, съобщиха от общинската управа. Строителството е с безвъзмездно отстъпено право върху държавен терен след гласуваните поправки в Закона за горите.

Проектът се финансира с 600 000 евро по ОП „Развитие на сектор „Рибарство“. С парите ще се построи път до селището, пристан за лодки и съоръжения.

Старото рибарско селище е съборено преди години заради изградения крайбрежен колектор. Проектът ще регулира неуредения статут на построените вили и бунгала в района.

Очаква се статутът на 200 м брегова тераса, крайбрежната заливаема ивица, островите и земите до Дунава да се деактува от публична в частна държавна собственост под управлението на областните управители.

Те ще предоставят терени на общини, които да ги благоустрояват, включително с проекти по Дунавската стратегия.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: