pixel

От бетонна фасада до уникален архитектурен елемент

NOE

В допълнение към широката гама от стандартни мотиви, NOE-Schaltechnik предлага и възможност за много индивидуално проектиране на бетонни фасади. За тази цел производителят е разработил кофражната матрица на полиуретанова основа NOEplast.

Кофражните матрици, които обикновено са изработени от полиуретан и се закрепват в кофража, напомнят малко на печене на торта със силиконова форма – но с тази разлика, че бетонът не трябва да влиза във фурната, за да стегне. След като стане достатъчно твърд, той може да бъде изваден от матрицата, при което отпечатъкът се вижда върху бетонната повърхност. В допълнение към стандартните релефи, разработени по този начин, NOE-Schaltechnik предлага на клиентите възможността да създадат свой собствен дизайн. Това прави уникална не само сградата, но и самата фасада.

NOE

NOE-Schaltechnik е разработила полиуретанова формула специално за производството на кофражни матрици, която производителят предлага под името NOEplast.

Служителите на NOE използват CAD данни, за да изработят основна форма, в която след това се излива специалният полиуретан.

За тази цел модерна CNC машина фрезова желания дизайн в дърво, Ureol или полиуретан. Кой материал всъщност се използва, зависи от съответния мотив. При необходимост служителите на NOE боядисват получения калъп, което прави повърхността му гладка и неабсорбираща.

Снимки: NOE

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: