pixel

Местна фирма ще прави ларгото на Самоков

Местната фирма „Колхида“ ЕООД на Красимир Герасимов ще прави ларгото на град Самоков. Сключеният с общината договор е на стойност 1 569 176 с ДДС и срок за изпълнение до 30 септември 2019 година, става ясно от обявление на местната управа. Проектът „Благоустройство и преустройство на централната градска част към зона „Ларго“ на бул. „Македония“ в Самоков има за цел да насити умерено пространството с разнообразни по своите качества места за краткотраен отдих и общуване.

Задачата на изпълнителя е да изгради социално-културно пространство в пряка връзка с даденостите – исторически, културни и функционални. Нова е идеята за композиционно решение по отношение на настилки, зелени площи и паркови елементи. Към настоящия момент ларгото на града е с компрометирана настилка от бетонови плочи, неефективни отводнители, недостатъчен брой пейки и места за отдих, както и дървесна растителност. Зоната, която подлежи на благоустройство, е с обща площ 7 514 квадратни метра. Предвидени са места за отмора, социални контакти и уединение, с изцяло достъпна градска среда за всички възрасти и от хора в неравностойно положение. С проекта се осигурява „освобождаване“ на пространството от ненужни елементи. Предвижда се свръхедроразмерна широколистна дървесна растителност с височина до 3,50 метра с пейки под тях за комфорт на жители и гости на града през горещите дни.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: