pixel

Ново кръгово кръстовище в Бургас

burgas-krustovishte

Скоро жителите на три бургаски комплекса – „Славейков“, „Изгрев“ и „Зорница“, ще пресичат безопасно кръстовището при хотел „Мираж“. Това ще стане чрез два свързани пешеходни надлеза, които в момента се изграждат там, съобщава Топновини.бг.

Съоръженията ще бъдат оборудвани с асансьори, които да се ползват от трудноподвижни и хора с инвалидни колички, майки с бебешки колички, велосипедисти.

„Бъдете внимателни при преминаване през кръстовището и имайте още малко търпение, защото това е важен проект за Бургас. Изграждането на новите пасарелки ще предотврати инцидентите с пешеходци и велосипедисти и ще облекчи значително автомобилния трафик“, пише кметът Димитър Николов във Фейсбук профила си.

Още две такива ще има при другото натоварено кръстовище – „Трапезица“.

burgas-krustovishte

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: