pixel

Жители на столичния квартал „Младост“ протестират срещу презастрояването

Mladost

Жители на столичния квартал „Младост“ 1 се събират тази вечер на пореден протест срещу презастрояването на квартала. Конкретният повод за недоволството им е изграждането на 12-етажен хотел и жилищна сграда в квартала.

12-етажният хотел и новата жилищна сграда ще бъдат построени точно пред прозорците на жителите на блоковете 73, 74 и 75. Планът предвижда да бъдат унищожени около 20 иглолистни дървета, твърдят членове на сдружението „За зелен Младост“.

Недоволните ще протестират срещу поредното решение на Столичната община да разреши мащабното застрояване на зелените площи в междублоковите пространства.

„Не сме съгласни да бъдем тероризирани с това да ни се отнема чистия въздух, зелените площи и да имаме огромен трафик пред блоковете си“. Това каза в „Преди всички“ Цветелина Хаджибонева, представител на протестиращите. Тя подчерта, че са пуснати възражения до Столична община, до главния архитект, до столичния кмет, до кмета на район „Младост“ и до Министерски съвет. Отговор обаче няма.

„Искаме да живеем в един красив квартал, а не в едно гето“, каза още Хаджибонева.

bnr.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: