Новият облик на Варна ще струва 5 568 000 лв.

варна

Над 30 декара гранитни плочки ще бъдат наредени в центъра на Варна в отсечката от площад „Независимост” до хотел „Черно море”. Това е част от мащабния ремонт, който общината е запланувала.
Проектът предвижда цялостна смяна на уличното осветление, озеленяване, зони за отдих, обособяване на шест площада, изграждане на два нови фонтана и ремонт на сегашния, реконструкция на градинката зад сградата на операта, пише в. „Монитор“.

Общината подписа договор с фирмата изпълнител на първия етап от мащабната реконструкция.

„Ремонтните дейности, които обхващат района от площад „Независимост“ до хотел „Черно море“ трябва да приключат за 11 месеца, но се надявам това да стане и по-бързо”, обясни кметът на Варна Иван Портних.

Новият облик на ключовото за града място ще струва 5 568 000 лв., а за финансирането на проекта общината е кандидатствала по оперативна програма „Регионално развитие”.

В момента строители подменят подземната инфраструктура, а веднага след като приключат започват изпълнението на проекта.

Строителните дейности ще бъдат разделени на няколко етапа, за да не се пречи на движението на пешеходците.

Източник: dir.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: