pixel

Нови центърове за деца с увреждания в Русе

детски център

Източник: vestnikstroitel.bg

Първа копка сложи началото на строителството на три центъра за настаняване от семеен тип в Русе. Проектът е на стойност 2 млн. лв., които са на 100% безвъзмездна финансова помощ от ЕС, съобщи зам.-кметът Страхил Карапчански, цитиран от Дарик радио.

Центъровете ще заменят институционалната грижа за деца и младежи с увреждание на възраст от 3 до 18 години.

Целта на проекта е изграждане на ефективна и достъпна социална инфраструктура, допринасяща за подобряване функционирането на нови резидентни и съпътстващи услуги.

Центровете ще бъдат отделни обособени жилищни сгради, създаващи близка до семейната среда, с оглед на социализацията на децата и младежите и развитието на социалните им умения.. Всеки от тях ще бъде с капацитет 12 места и 2 резервни.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: