pixel

Нови снимки показват строежа на централата на Google

GoogleCampus

Представени бяха серия от нови фотографии от процеса на изграждане на новата централа на Google, проектирана от BIG и Heatherwick Studio. Новият кампус на Google ще създаде нов дом за най-иновативната компания в света и ще бъде оживено място за града, защитавайки и подобрявайки местния хабитат.

GoogleCampus

Новите въздушни изображения показват двете покривни конструкции на кампуса – един от покривите на конструкциите (която е най-голямата сграда на кампуса) е с почти готов навес, наподобяващ палатка, докато покривните конструкции на другите две сгради са в процес на изграждане.

GoogleCampus

Първоначалните планове за кампуса на Google бяха представени през 2015 г. и след като проектът видя няколко ревизии относно планирането на генералния план за 316 000 квадратни метра и трудности с градоустройствения съвет, BIG и Heatherwick Studio преработиха плановете си в началото на 2016 г. и новото местоположение на Google беше преместено в източен Чарлстън.

GoogleCampus

Централата ще се разгърне на площ от 18,6 акра, и ще разполага с двуетажна офис сграда с 595 000 квадратни метра. Основните сгради, наподобяващи палатки, представляват леки конструкции, които могат да се движат лесно, за да осигурят нови продуктови зони.

GoogleCampus

Новите сгради се отличават с разнообразни открити пространства, създаващи подходяща за семейството среда и примамлив дизайн с много колоездачни пътеки и възможности за търговия на дребно, като ресторанти за местния бизнес.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: