pixel

Нови акумулаторни и ударни бормашини

HiKOKI

Японският производител на електроинструменти HiKOKI оборудва своите акумулаторни бормашини DS18DC и DS36DC и акумулаторни комбинирани бормашини DV18DC и DV36DC със здрави алуминиеви корпуси. Те предлагат на потребителя оптимална защита и стабилност, особено при упорита работа върху дърво.

Новите акумулаторни бормашини DS18DC и DS36DC, както и акумулаторните ударни бормашини DV18DC и DV36DC на HiKOKI са най-силните в своя клас със 70 и 100 нютонметра въртящ момент в приложения за меко завинтване.

Както 18-волтовите, така и 36-волтовите акумулаторни бормашини и акумулаторните ударни бормашини от HiKOKI са оборудвани с безчетков и следователно почти неизискващ поддръжка мотор с дълъг живот. 18-волтовите устройства предлагат момент на затягане от 140 нютон метра (Nm) и 70 Nm при меко завинтване. 36-волтовите устройства впечатляват с момент на затягане от 155 Nm за твърдо завинтване и 100 Nm за меко завинтване.

Новата гама акумулаторни бормашини и акумулаторни ударни бормашини е оборудвана с технологията за контрол на реактивната сила (Reactive Force Control). Ако устройството се заклещи и това доведе до рязко движение, жироскопичният сензор регистрира това и изключва инструмента. Това предотвратява рязкото завъртане на машината и евентуални наранявания.

Компактният дизайн на новите акумулаторни бормашини позволява на потребителите да работят удобно и безопасно, дори в най-тесните пространства и в зони, които са трудни за достъп.

Ергономичната дръжка с мек захват осигурява оптимален контрол и улеснява работата за по-дълъг период от време.

Специалният въздушен поток гарантира оптимално охлаждане на устройството. Резултатът: с 36-милиметрово свредло DS36DC и DV36DC могат да пробият 154 отвора на дълбочина 120 мм с едно зареждане и с двусекундна пауза между пробиването на отворите в дърво. Постоянният контрол на скоростта също допринася за бързия напредък на работата.

Снимка: HiKOKI

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: