pixel

Новата велоалея по бул.”България” готова до юни

велоалея

Източник: dir.bg

Кметът на София Йорданка Фандъкова и заместник-кметът Любомир Христов провериха изграждането на новата велоалея по бул. „България“, съобщи Столичната община.

През март започна строителството на трасето за велосипедисти по бул. „България“ в участъка от бул. „Гоце Делчев“ до бул.“Фр.Нансен“, велоалеята ще бъде готова до края на май.

Тази велоалея ще разшири велосипедната мрежа на София, която осъществява връзката с велотрасето по бул.“Гоце Делчев“, бул.“Цар Борис Трети“, бул.“Евлоги и Христо Георгиеви“ и Южния парк.

Велосипедната алея е с обща дължина 3.4 км и се изпълнява с цветен унипаваж и водещи ивици. Обектът се изпълнява от фирма „УНИМЕКС-С“ ООД, съгласно договор на стойност около 850 хиляди лева.

В рамките на строителството ще се извърши и ремонт на тротоарите по бул. „България“. Ще се положи необходимата хоризонтална маркировка. С новата алея в София ще са изградени над 38 км трасета за велосипедисти.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: