Новата централа на Siemens в Масдар

simens-sgrada

Новата централна сграда на Siemens в знаковия град Масдар е същински демонстрационен център на новите технологии за енергийна ефективност, разработвани от инженерите на немската компания и от архитектите по света. Сградата на Siemens е проектирана с екологични материали и енергийно ефективни технологии. Тя е сертифицирана по стандарта LEED Platinum и е първата такава в модерния град в Обединените арабски емирства.

Самият град Масдар е създаден с мисията да покаже как ще изглеждат градовете на бъдещето – градове с много по-плътно население, намаляванена отпадъците, ефективно използванен а водата и другите ресурси, добив на чиста енергия от възобновяеми източници.

Проектирана от архитектите Sheppard Robson International, централата на Siemens е една от най-енергийно ефективните сгради в региона. Нейният дизайн почива на устойчиви строителни материали и енергоспестяващи технологии. Консумацията не енергия е намалена с 50 на сто в сравнение с конвенционалните сгради с аналогична големина. Издигната във въздуха, сградата осигурява щедро, естествено засенчено публично пространство за части от Masdar City.

Сградата се базира на концепцията „кутия в кутия“. Структурата има силно изолирана вътрешна фасада, проектирана така, че да намали топлопроводимостта. Лека алуминиева външна система осигурява засенчване. Това свежда до минимум натрупването на топлина от слънчевото греене, като същевременно увеличава максимално дневната светлина и хубавите гледки от сградата. Интегрираните строителни технологии на Siemens се грижат за контрола на потреблението на енергия, така че разходите да кореспондент на търсенето.

Усъвършенствана система за сградно управление, една от собствените разработки на Siemens, се грижи за максималната енергийна ефективност и оптималните спестявания откъм оперативни разходи. Сградата, разположена в сърцето на Масдар с нейните 18 000 квадратни метра офис площи, е обзаведена с най-новите системи за сигурност, пожароизвестителна система, както и модул за управление на осветлението. Отдадени под наем са 12 000 кв. метра.

Източник: greentech.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: