pixel

Новата система на Geze Levolan 60 поставя нови стандарти при ръчно плъзгащите се врати

Източник: ГЕЦЕ

С новата система Levolan 60, Геце създаде изискано и гъвкаво решение при изпълнението на плъзгащи се интериорни прегради, което се характеризира с функционална опростеност и лекота на задвижването. Компактните размери на държащите механизми и линейния дизайн с тясната (50 мм.) релса подхожда на всички пространства и ситуации в дома и офиса. Системата е предназначена за стъклени, дървени, метални и синтетични крила с тегло до 60 кг. Пълното вграждане на системата в профила оптимизира и изчиства цялостния дизайн.

Надеждността на експлоатацията е гарантирана от висококачествените елементи от анодизиран алуминий.  Системата е тествана на 100 000 цикъла по БДС EN 1527 „Строителен обков. Обков за плъзгащи и сгъваеми врати. Изисквания и методи за изпитване” и сертифицирана от  TÜV Thüringen.

Двустранният механизъм за леко и безшумно спиране на вратата Geze SoftStopDuo осигурява допълнителна безопасност и удобство: крилата на плъзгащата се врата са водени леко и нежно до крайната позиция, без удари в дограмата или буфера. SoftStopDuo  спира крилото преди края на релсата. Безопасността също е гарантирана, защото рискът от заклещени пръсти е максимално ограничен. Специално разработените ролкови държачи осигуряват изключително разпределение на тежестта и почти безшумна работа. Защитата на окачването се активира в момента, в който крилото се монтира, осигурявайки автоматично бъдещата безопасност. По този начин се намаляват вибрациите и се удължава безпроблемната експлоатация на плъзгащата врата.

Монтажът се извършва бързо и лесно чрез т.нар. Geze стратегия “single-tool”, която позволява да бъде изпълнен само с един инструмент. Крилото на вратата, заедно с ролковия държач, може да се закачва удобно в релсата и да се коригира лесно от лицевата страна. Веднъж изпълнени до тук, панелите могат да се наместят без никакви допълнителни инструменти. Монтажните възможности са много – на стена, таван/трегер и дори на стръклени надстройки. Вратата може да бъде еднокрила или двукрила, със или без допълнителен фиксиран панел.

Геце

GEZE GmbH е една от водещите в света фирми, производители на системи за врати, прозорци и техника за безопасност. Като един от пазарните лидери в сферата на иновациите и дизайна, независимата компания, която е семейно ръководена от пет поколения, разработва, произвежда и продава модерна технология, която, чрез ориентацията си към бъдещето, оказва силно влияние въху строителната технология като цяло.

Прочетете също: