Новата гама задвижващи механизми от Geze

геце

Geze ревизира своята гама от устройства за системи за отвеждане на дим и топлина и за вентилация (ВСОДТ). Резултатът е модулнo портфолио включващо нов, уеднаквен и дискретен дизайн на „интелигентните“ устройства. Така изборът на един доставчик на цялостни решения за задвижване на прозорци за всякакви приложения става още по-лесен. Най-съвременната интегрирана технология за управление прави приложението на устройствата гъвкаво и по-универсално: ако потребителските изисквания в сградата се променят (напр. при смяна на приложението на самата сграда), ширината и скоростта на отваряне на прозорците може лесно да бъдат коригирани съгласно новите параметри.

Ключовите моменти в новата гама задвижващи механизми са следните:
– Гъвкавостта на настройване и инсталиране на устройствата позволява създаването на индивидуално конфигурируеми и отразяващи спецификата на сградата решения.
– Технологията на управление улеснява мрежовото свързване на задвижките, така че да може да се постигне координирано системно решение от множество устройства.
– Новаторските методи за монтаж гарантират бързо и удобно въвеждане в експлоатация.
– Geze използва своя широк спектър от консултантски и експертни възможности, за да имплементира оптимални решения съвместно с архитектите, проектантите и техниците. Програмата WinCalc за проектиране на прозоречни системи улеснява това.

ГъвкавостGeze ECchain и Geze Slimchain

Geze Slimchain – многофункционално верижно задвижване

Верижното задвижване Slimchain е налично във варианти от 300, 500 и 800 mm дължина на хода, с безстепенно настройване на дължината, така че да може да се адаптира към различни размери на прозореца и изисквания за отваряемост. Фин и компактен, с Slimchain идеално се вписва във фасадите.

Geze PowerChain – мощно верижно задвижване

PowerChain е истински мощен двигател и може да се използва за покривни прозорци и светлинни куполи. Тази верижна задвижка е налична във варианти с 600, 800 и 1200 mm дължина на хода. Тя отговаря на всички изисквания, свързани с необходимостта от много големи ширини на отваряне. Силите на опън и натиск до 600 N дават необходимата мощност, за да отвори бързо и безопасно големи и тежки прозорци. Когато PowerChain е инсталирана като част от системата за отвеждане на дим и топлина (ВСОДТ) и е активирана аларма, задвижката постига висока скорост на отваряне, повишаваща ефективността на системата.

Smart Fix система за монтаж – за да направим нещата прости

Системата за монтаж Smart Fix прави инсталирането на Slimchain и PowerChain едновременно просто и бързо. Използва се клик-система за „защипване“ на задвижките към конзолите. Захранващият кабел не е фиксиран и може да се откачи от устройството, така че да улесни работата по време на инсталация или при смяна на устройството.

Geze E 920-E 990 – „невидимата“ верижна задвижка

Това, което отличава верижните задвижки E 920-E 990 е интегрираната в профила на прозореца технология за постигане на изчистен дизайн както за малки, така и за големи и тежки прозорци. Задвижването и монтажните конзоли не се виждат отвън. Пет различни варианти за дължина на хода, вариращи от 200 до 900 милиметра и големи сили на опън правят използването на E 920-E 990 още по-гъвкаво. Захранващият кабел е във вид на лента за лесен и бърз монтаж в профила на крилото.

 монтажGeze E 250 NT

Geze E 250 NT шпинделно задвижване – за големи ширини на отваряне

Новият компактен шпиндел E 250 NT покрива широк спектър от приложения и се препоръчва за фасадни и покривни люкове и прозорци. С тази задвижка се постигат особено големи ширини на отваряне когато се използва в отварящи и заключващи системи, които са монтирани на повърхността на профила на касата. Е 250 NT е налична в осем варианта на дължина на хода – от 100 до 1000 mm. С максимална сила на опън и натиск от 750 N, Е 250 NT може безопасно да отвори дори наистина големи единични прозорци. Монтажът с изпитаните и утвърдени конзоли е елементарен.

Интелигентно управление на прозореца чрез използване на най-съвременната електроника

Интегрираната технология за контрол позволява гъвкава и безстепенна настройка на устройствата. Затова те могат да бъдат идеално адаптирани към противопожарната защита и концепцията за вентилация в сградата. Ако системата за отвеждане на дим и топлина (ВСОДТ) е активирана, задвижките достигат своя авариен ход със скорост до седемнадесет милиметра в секунда. Индивидуалните настройки на параметрите на устройството могат да бъдат конфигурирани още в завода или директно на място. Интегриран синхронизиращ модул гарантира реално синхронизиране на до три прозореца, както и до две заключващи устройства във всеки отделен случай. Няма нужда от външен блок за управление. Поради тази причина инсталацията и окабеляването са много улеснени и въвеждането в експлоатация е просто. Микро-превключвател (DIP switch) позволява превключване от соло до Syncro режим на работа, така че различни приложения са възможни само с едно устройство.

прозорецGeze Slimchain

Сигурност на системата и поглед към бъдещето

Свързаността е още едно предимство на новата технология за управление на прозорци. Новите заключващи механизми на Geze трансформират задвижките в модулно системно решение. Освен това прозорците, задвижвани с новите устройства, могат да бъдат свързани в мрежа чрез BUS системи, следвайки тенденцията за сградна автоматизация продължаваща също и в прозоречната технология. Интерфейси със системи за управление на сгради и с широко използваните BUS системи позволява на прозорците да станат част от системата за сградна автоматизация.

Автоматизирани прозорци в частния жилищен сектор

Geze предлага и автоматична вентилация с дизайн за опростени приложения, като например в частни домове. Достъпността и удобството стават все по-ценени качества в тази област. Верижната задвижка за вентилация ECchain е мощен базов модел, който може да се използва и на малки прозорци за проветрение. Интегрираното настройване на дължината на хода на веригата позволява задвижката да се адаптира към различни изисквания за вентилация.

Геце

GEZE GmbH е една от водещите в света фирми, производители на системи за врати, прозорци и техника за безопасност. Като един от пазарните лидери в сферата на иновациите и дизайна, независимата компания, която е семейно ръководена от пет поколения, разработва, произвежда и продава модерна технология, която, чрез ориентацията си към бъдещето, оказва силно влияние въху строителната технология като цяло.

Прочетете също: