pixel

Нова 3D система за дигитално трасиране

Topcon

Topcon Positioning Systems наскоро обяви пускането на пазара на 3D лазера LN-50, най-новото допълнение към фамилията Layout Navigator. Според компанията, LN-50 е предназначен да бъде достъпно и лесно за използване решение за дигитално трасиране в строителството и има обхват от 50 м.

Topcon разработи LN-50 специално за строители и специалисти в областта на механиката, електротехниката, ВиК и бетонното строителство. Със системата може бързо и лесно да се осъществи цифрово замерване и инспектиране на сгради – независимо от опита на потребителя с цифрови технологии. В същото време LN-50 свежда до минимум риска от грешки, които могат да доведат до скъпоструващи допълнителни дейности.

„Както всички устройства от продуктовата фамилия LN, по-малкият LN-50 също се включва с един-единствен бутон на уреда. Устройството се самонивелира и е напълно автоматично. То е подходящо за строителни специалисти от различни професии, особено при преминаване от традиционни методи за определяне на височината и измерване към цифрови работни процеси“, казва Рей Кервин, ръководител на отдела за глобално продуктово планиране в Topcon.

„При строителен проект, който се изпълнява по традиционния начин с ролетка и нивелир, са необходими двама души, за да свършат работата. С 3D лазера това може да се направи от един човек. Това има някои предимства, като напр. повишаване на производителността и точността.“

Интелигентен 3D лазер

LN-50 работи изключително със софтуера Topcon Digital Layout за цифрово разчертаване и геодезическо заснемане. Според производителя програмата е съвместима със софтуерни настройки за CAD и BIM и може да се използва с приставката Point Manager за Autodesk Revit или AutoCAD. Лесният за употреба софтуер за цифрово оформление контролира 3D лазера и го прави „интелигентен“.

Снимка: Topcon

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: