pixel

Нов символ ще се появи в Дубай

дубай

Източник: vestnikstroitel.bg

Най-високата сграда в света в момента – Бурж Халифа, скоро ще се сдобие с нов достоен съсед – комплекса DAMAC Towers by Paramount. Когато бъде завършен през 2015 г., той ще има четири кули по 250 м. Те ще са свързани помежду си с площад на няколко нива, където ще са разположени хотел, луксозни жилища, ресторанти, спортни съоръжения, басейни, търговски зони, кътове за деца и др.

Инвестицията е на стойност около 1 млрд. долара. Тя е първата в недвижими имоти за известната филмова компания Paramount Pictures. Проектът е съвместен – между нея и DAMAC Properties, втората е позната със строителството на ексклузивни сгради. От филмовия гигант обещават при изграждането да приложат изпитани вече модели в студиото, за да сътворят всеки детайл, така както са създавали своите най-хубави и емблематични филми.

DAMAC Properties

След представяне на проекта на туристическото изложение в Берлин и специалната презентация в Индия не закъсняха и първите продажби. Интерес проявяват инвеститори от Великобритания, Индия, Русия, Обединените арабски емирства и други страни.

След известен спад на инвеститорския интерес към строителство в богатите на петрол държави от Персийския залив навлизането на Paramount Pictures е сигнал за завръщането на клиентите, сочи едно от най-новите проучвания на консултантската агенция Knight Frank. Луксозните проекти в емирството се оценяват изключително високо, което има сериозна добавена стойност към цените. Изглежда, че след като световното богатство се увеличава, търсенето на висококачествени и брандирани жилищни проекти на ключовите глобални пазари също расте, посочват от компанията.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: