pixel

Нов подводен хотел в Индийския океан

хотел

Прекрасно чудо на архитектурата отвори врати за посетители този месец, пише mymodernmet.com.  „Манта Резорт“ е ослепително красив, многостаен хотел, разположен на остров Пемба в Индийския океан.

Грандиозната сграда предлага не само място, на което да отдъхнеш за през нощта, но също и спиращи дъха гледки от уникалните си подводни стаи.

Плаващата конструкция, изработена от твърда дървесина, предлага на посетителите три нива, за да усетят напълно живописната околност – отгоре, отдолу и на морското равнище.

Проектант е Микаел Генберг от шведската компания „Генберг Ъндеруотър Хотелс“, хотелът всъщност е частен архитектурен остров, който плава край източните брегове на Африка и внушава благоговение пред заобикалящия пейзаж и морски живот.

Индийския океан

Стаите, разположени на 4 метра под водата, предлагат на посетителите уникална гледка върху изобилието от морско присъствие, което плува наоколо или се е вкопчило в панорамните прозорци.

Независимо дали ще изберете да се изкачите по стълбата на палубата, за да се печете на слънце, или ще останете да се излежавате на морското равнище, или пък ще предпочетете да слезете още по-надолу във водата, за да се насладите на екзотичните риби, това със сигурност ще остане преживяване, което ще помните цял живот.

стая

Може дори да се гмуркате от горната палуба във водата или да отидете на подводно гмуркане около самата конструкция. Възможностите за почивка или приключение са предоставени изцяло на гостите.

Източник: 24chasa.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: