Ремонтират пет мостови съоръжения по бул. „Ботевградско шосе”

ботевградско шосе

Източник: vestnikstroitel.bg

Започва ремонтът на пет мостови съоръжения по по бул. „Ботевградско шосе”. Дейността се извършва по специализираната програма на Столичната община. Те са в участъка от ул. „Летоструй” до Околовръстния път. Това заяви зам.-кметът на София по направление транспорт и транспортни комуникации Любомир Христов. „Ремонтират се лента по лента без спиране на движението“, допълни той. Проектант на обекта е „Трансконсулт 22” ООД. Изпълнител е „Инжстрой­ин­женеринг” ЕООД.

Рехабилитационните работи по мостовете включват отстраняване на ерозирал бетон, почистване на оголената армировка, антикорозионно покритие на почистената армировка и възстановяване на бетоновото покритие и повърхности. Същевременно ще се ремонтират прилежащите стълбища. Ще се изграждат нови тротоарни блокове, като ще се положи и нова хидроизолация. Общата стойност на проекта е 1,666 млн. лв.

Капиталовата програма на Столичната община за 2012 г. предвижда извършването на основен ремонт на 27 мостови съоръжения. Изпълнени към настоящия момент са 14 моста като мост по ул. „Морените“ над р. Владайска, транспортен възел „Надежда” (12 бр. съоръжения), мостово съоръжение при ул. „Китен“ № 28, с. Владая, отчете Христов. В момента се извършва ремонт на 11 моста, в това число 6 пасарелки в Южния парк и пасарелката по ул. „Забърде” над Перловската река. Предстои да започне и ремонтът на още три други съоръжения по бул. „Ботевградско шосе”.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: