pixel

Незаконен строеж и в тракийското светилище ”Белинташ”

Белинташ

Източник: dir.bg

Служители на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) спешно проверяват сигнал за незаконно строителство в местността „Белинташ“ в община Асеновград.

Проверката се извършва на място и по документи на строеж „Къща за гости“ в поземлен имот в село Врата, съобщиха от пресслужбата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

По данни от подаден сигнал строежът е в охранителна зона на Тракийското скално светилище „Белинташ“.

Проверката е по нареждане на вицепремиера и министър на регионалното развитие и благоустройството Екатерина Захариева.

Само преди дни ДНСК постанови, че строежът в археологическия резерват „Яйлата“ е незаконен и трябва да се разруши.

Скандалният строеж започна преди 6 години, по-късно беше спрян поради липса на строителни книжа. Преди дни инвеститорите възобновиха строителството. След граждански сигнал МОСВ извърши проверка на обекта и установи разминаване в параметрите на разрежителното за строеж.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: