pixel

Новият главен архитект на София ще работи за велоалеи и пешеходни зони

zdravko zdravkov

Промяна на модела на предвижване с автомобил, повече велотрасета, пешеходни зони и реформа в „Направление архитектура и градоустройство“ са част от първите задачи, с които ще се заеме новият главен архитект на София Здравко Здравков. Той беше представен днес пред медиите от кмета на София Йорданка Фандъкова.

Развитие на електронните услуги, които НАГ предоставя на гражданите и уеднаквяване на образците и заявленията във всички 24 района, създаване на звено за градско планиране и специални отдели за анализ на транспорта, жилищна политика и недвижимо културно наследство, също са и сред приоритетите залегнали в концепцията на Здравков, с която той беше избран на поста след конкурс, на който се явиха 15 кандидати, съобщава 24chasa.bg.
Фандъкова поиска от него да направи работата на НАГ прозрачна, да ускори предоставянето на услуги за гражданите и бизнеса, да подготвя промените в общия устройствен план на града, да подобри комуникацията с браншовите и неправителствени организации и да работи за това София да стане по-зелен град.
Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: