pixel

Нестандартен жилищен квартал строят в Стокхолм

Проектът „Чист град” ще бъде реализиран недалеч от Централната гара на Стокхолм. Особеното при него е, че жилищните сгради ще бъдат свързани посредством „Въздушни коридори”, от които ще се разкрива красива гледка към шведската столица. Името на новия квартал ще е Klarastaden.

Основната цел на проекта е да се създаде плътно застроен жилищен квартал в най-бързо развиващия се европейски град и в същото време той да бъде облагороден като се изградят много тераси и вътрешни дворове. „За мен най-вълнуващата част от проекта, е осигуряването на възможност да разходка по покривите и възможността хората да се наслаждават на великолепната гледка, която предала Стокхолм”, казва ръководителят на проекта Андерс Беренсън, съобщава fakti.bg.

Височината на сградите в новия квартал ще варира от 4 до 30 етажа. Новата зона ще включва 5800 апартамента, 8000 офис помещения и 300 магазина. 90% от жилищата ще предлагат изглед към езерото.

тжмноатжмняа

гяожгяож

stokholm

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: