pixel

Русия може сама да довърши строителството на „Северен поток 2“

Nord Stream

„Газпром“ може самостоятелно да приключи строителството на газопровода „Северен поток 2“ в случай на американски санкции срещу компании, участващи в полагането на руски тръбопроводи, предаде ТАСС.

Това заяви днес заместник-министърът на енергетиката на Русия Анатолий Яновский в рамките на енергийна конференция в Москва.

„Ако в резултат на натиск компании, които участват в този проект, не могат да вземат участие в него, „Газпром“ може сам да завърши реализацията на проекта, включително всичко, което се налага“, каза той.

По-рано сп. „Форин полиси“ съобщи, че в САЩ се подготвя законопроект за санкции срещу европейски физически лица и компании, които имат отношение към „Северен поток 2“, а вероятно и към други газопроводи с участието на Русия, като например „Турски поток“.

Изграждането на „Северен поток 2“ продължава, въпреки укорите от страна на САЩ и на Европейския парламент. Очаква се „Северен поток 2“ да влезе в експлоатация до края на 2019-а година и да осигури на западноевропейските страни, главно Германия, допълнително 55 милиарда кубически метра газ годишно.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: