pixel

Необезвредени бомби от Втората световна война оскъпяват строителството в Лондон

london

Необезвредени бомби от германските бомбардировки през Втората световна война стават основна причина за скъпото строителство в Лондон, показва видеоматериал на „Икономист“, който изследва причините за високите инвестиции в имоти в британската столица.

Друга причина за скъпото строителство в града е високият стандарт на живот, както и сложната подземна инфраструктура, която е заета не само от линиите на метрото, но и от други пътища за обществено и институционално ползване. Гъстотата им принуждава инвеститорите да се съобразявт с тях, което допълнително отежнява бюджетите за проектиране на нови сгради. Тесните улички в града също оскъпяват поддръжката на имотите и затрудняват ползващите ги.

Според проучването изграждането на нова сграда в Лондон струва до една пета повече отколкото в Ню Йорк или Хонконг. А наемането на офис в престижната част на града Уест Енд е около два пъти по-скъпо отколкото наема на бизнес помещение на Медисън Авеню в Ню Йорк.

Въпреки това, коментира изданието, няма изгледи британската столица да спре да се разраства. Според последното преброяване населението в Централен Лондон се е увеличило с 20% в периода 2001-2011 г., а до 2021 г. се очаква към жителите му да се добавят още няколко милиона души.

Източник: 24chasa.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: