pixel

Намалението със 7 % на цените на тока влиза в сила от днес

електричество

Източник: trud.bg

Очаква се до обяд електроразпределителните дружества да внесат възражения, ако имат, и следобед ДЕКВР да обяви новите цени на електроенергията, които ще влязат в сила днес. Това каза министърът на икономиката, енергетиката и туризма в оставка Делян Добрев за предаване пред БНТ.

Намалението е средно 7 % и със сигурност ще бъде почувствано от хората, каза той и добави: Ние направихме едни предложения, регулаторът направи други стъпки, за да намали цената на електроенергия, но в крайна сметка имаме значително 7 % намаление от днешна дата, каза Добрев.

Той допълни още, че това, което министерството е поело като ангажимент пред протестиращите, е изпълнено почти на 100 %, като се изключи, разбира се, национализацията, за която дори е вредно да се говори в България.

На въпрос – защо едва сега цените се намаляват, министърът в оставка посочи, че регулаторът, който е независим орган, не е изпълнявал съвсем коректно контрола на дружествата и постоянния мониторинг по отношение на възможностите за намаление на цените. От своя страна енергийният регулатор се е позовавал на доскорошните законови възможности, които са позволявали само веднъж годишно корекция на цените.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: