pixel

Най-високата сграда в Европа вече не е в Лондон, а в Москва

Меркурий Сити Тауър

Източник: 24chasa.bg

328-метровата кула „Меркурий Сити Тауър“ измести кулата „Шард“ от първото място, съобщиха от компанията, изграждаща небостъргача. Днес бе приключено с издигането на конструкцията.

Още през септември строителите са надминали 310-е метра на лондонската сграда.

„Меркурий Сити“ демонстрира активността на руския бизнес и показва, че цяла Русия е на нивото на държавите от еврозоната и продължава планираното си развитие напред“, коментира Игор Кесаев от компанията-предприемач.

Господството на сградата обаче ще бъде за кратко. Догодина трябва да бъде завършена намиращият се в 13-и район на Москва  Комплекс „Федерация“. Той е с планирана височина от 506 метра.

Въпреки първото място за „Меркурий Сити Тауър“ в Европа, в света има поне 60 сгради, които са по-високи от нея.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: