Най-високата дървена жилищна сграда

durvena sgrada

Тя ще бъде построена в норвежкия град Берген като доказателство за това, че от дърво може да бъде изградена здрава висока сграда. Постройката ще се състои от 62 апартамента, чийто помещения ще са високи по 5 метра. Жилищата на последните няколко етажа ще са с френски прозорци, за да може собствениците да се наслаждават на красивата гледка към града.

Конструкцията на 14-етажната сграда, която ще е висока 49 метра, ще бъде изцяло от дърво, с изключение на фасадата, която ще е от бетон, стъкло и други материали.

Половината от апартаментите вече са продадени и това не е изненада, след като това ще е най-високата жилищна сграда на планетата и най-екологичната. Проектът беше анонсиран през 2013 г.

durvena sgrada

durvena sgrada

Източник: fakti.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: