Най-търсените квартали в България

lozenetz

Българинът предпочита елитните квартали за покупка на жилище. Това показват данните на сайт №1 за недвижими имоти – imot.bg, класирайки ТОП 5 на най-предпочитаните квартали за покупка на жилище през изминалата седмица. Това са Лозенец, центърът на столицата, Изток, Гео Милев и Стрелбище.

Интересна тенденция при двустайните жилища е, че цената на квадратен метър в Лозенец и Изток е една и съща – 996 EUR/кв.м. Столицата остава едва на четвърто място със средна цена от 863 EUR/кв.м, като преди нея е Стрелбище, където през изминалата седмица офертната стойност е била 876 EUR/кв.м, съобщава fakti.bg.

Във Варна центърът и разположените в непосредствена близост до него квартали не представляват интерес за купувачите на жилища. Ценовият диапазон, в който най-много се търсят апартаменти е между 630 и 760 EUR/кв.м. на първо място в ТОП 5 е Левски, където цената на квадратен метър жилищна площ е около 640 EUR.

За разлика от Морската столица в Пловдив търсенето е съсредоточено в центъра на града и разположения в близост до него квартал Кършияка. Средните цени на квадратен метър жилищна площ не надвишават 580 EUR.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: