Най-скъпите имоти на Балканите

skupi imoti

Сръбската столица  Белград се превръна в най-скъпия регион на имотния пазар на Балканите. Цените за квадратен метър варират между 1500 EUR и 1700 EUR, коментират световни анализатори. От началото на кризата през 2008 г. цената на този тип имоти е спаднала средно с 40%.

По информация от fakti.bg 2015 година, стойността на квадратен метър жилищна площ в Загреб  е между 1400 EUR и 1600 EUR. и ако в хърватската столица са необходими 2 месеца работа, за да си позволи човек 1 кв.м., в Белград ще трябва да се потруди близо 5 месеца.

В Сараево сделки с жилища се търгуват средно за около 1300 EUR/кв.м., а в Подгорица – 1050 EUR. В Скопие може да се сдобием с жилище за цена от 1000 EUR/кв.м. В нашата столица средната цена е 750 EUR/кв.м., сочат данните.

Цените на жилищата на Балканите ще отчетат лек спад през тази година заради по-силното предлагане и влошената икономическа обстановка.

www.stroiteli.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: