pixel

Стартира санирането на първия блок по Националната програма за енергийна ефективност с топлоизолация Теразид

саниране теразид

Започва санирането на първия блок по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, на които ще се използва топлоизолационна система на „Теразид“ ЕООД.

Програмата стартира на 23.06.2015 г., и беше открита официално от министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова в Благоевград. На тържественият водосвет присъстваха още министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, областният управител на Благоевградска област Бисер Михайлов и Атанас Камбитов, кмет на Благоевград.

Първият Бл. 36 в кв. Ален мак в Благоевград е един от всичките 1160-те, които имат сключени договори с МРРБ за 100% безвъзмездна помощ за саниране. На блокът е издаден Технически паспорт и доклад от енергийно обследване. Съгласно енергийния одит блок ще бъде саниран с 5 см EPS, специална армирана шпакловка за топлоизолационни плоскости и фасадна мазилка. Изпълнението на строително-ремонтните дейности ще бъде приблизително два месеца, предвиждат от фирмата изпълнител „Изоглас 2005“ ЕООД.
Топлоизолационните системи на „Теразид“ са предпочитани при строежа и санирането на много жилищни и обществени сгради заради отличното си качество и цената, съобразена с българския пазар. Ние сме български производител, но смея да твърдя, че продуктите са ни на световно ниво, а топлоизолационните системи са сертифицирани съгласно европейските изисквания по ETAG 004“, сподели инж. Велин Александров, мениджър „Продажби“ в „Теразид“.

За единствените 2 блока, които бяха санирани по проект „Енергийно обновяване на българските домове“ през миналата също бяха избрани топлоизолационните системи с марка „Теразид“. Съгласно предписанията от заснемането и енергийния одит определените топлоизолационни материали за тях бяха EPS с дебелина съответно 5 см за бл. 17 в ж.к „Захарна фабрика“ и 8 см за бл. 10 в кв. „Изток“, ул. Чарлз Дарвин 3. И двете сгради бяха завършени с полимерна фасадна мазилка „Декорит“.

Националната програма за енергийна ефективност е приета с решение на Министерския съвет от 27 януари 2015 г. Тя предвижда предоставянето на финансова помощ на собствениците на частни жилищни сгради с не по-малко от 36 апартамента, построени преди април 1999 г. по индустриален способ. Програмата ще спомогне за намаляване на разходите за електроенергия на домакинствата, както и за удължаване на жизнения цикъл на сградите.

Stroieli.bg

Теразид

Теразид e водещ български производител на висококачествени бои, мазилки и топлоизолационни материали. Теразид съчетава традициите в производството на строителни материали с високите стандарти за качество. Дружеството притежава сертификат за качество ISO 9001:2000 и сертификат по БДС за цялостна фасадна интегрирана система за топлоизолация.

Прочетете също: