pixel

Най-големият аквариум в музей

akvarium

Азия винаги е била родина на екстравагантни архитектурни проекти. Интересното е, че почти всичко замислено, бива реализирано. Такава е и съдбата на Музея на морските науки и технологии в тайванския град Кийлунг. Особеното е, че в него ще бъде разположен най-големият аквариум в Азия. Големината му е 14 154 кв.м, а инвестицията е на стойност 150 млн. тайвански USD (4.2 млн. EUR). Съоръжението, което се предвижда да бъде пуснато в експлоатация след три години, ще е дом за над 300 морски вида. „Аквариумът ще запознае в детайли гостите на музея с морското биоразнообразие на северен и южен Тайван. Той ще предложи нещо много по-различно от това, което може да се види в Националния музей по биология и аквариума в Пингтунг в южен Тайван”, казва заместник–министърът на образованието Лусия Лин.

Несъмнено най-големият аквариум в музей ще спомогне за развитието на туризма в Кийлунг, тъй като ще е една от най-значимите атракции на Тайван.

Доказателство за грандиозността и модерността на проекта е фактът, че негов автор е британското архитектурно бюро Foster and Partners. Особеното на аквариума е, че той ще бъде създаден от най-качествените, предлагани на пазара, материали и ще разполага с една от най-модерните светлинни системи, която да имитира средата на живот в океана.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: