pixel

5 млн. лв. за нов път Русе – Велико Търново

put

5 милиона лева ще струва проектирането за изграждане на 4-лентов път между Русе и Велико Търново. Това ще отнеме най-малко година и половина. От агенция пътна инфраструктура изключват вариант дотогава да се направят поне три ленти от Русе до Бяла, пише „Дунав мост“.

Затова ще се търсят пари за максимално разширяване на опасния път, който е един от най-натоварените в България по отношение на потока от тежкотоварни камиони.

Според депутата от ПФ Искрен Веселинов не трябва да се чака възможност за усвояване на европейски пари, а държавата да инвестира в разширяването на пътя.

Междувременно стана ясно, че през март стартира процедурата за избор на изпълнител на проектирането на пътя Русе – Велико Търново.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: