Над 1,6 млн. лв. на общинските училища за ремонти

uchilishte

Правителството предостави по бюджетите на общините допълнителни 1 689 474 лв. за приоритетните ремонтни дейности в общинските училища. Средствата са предвидени в централния бюджет в частта за структурни мерки и програми за развитие на образованието.

Министерството на образованието и науката изиска чрез регионалните инспекторати по образование информация от всички държавни и общински училища за състоянието на санитарните им възли. Анализът на получената информация показа, че в 221 държавни и в 1372 общински училища те не
отговарят на санитарно-хигиенните изисквания. В основната си част тези училища имат предписания от контролните органи за извършване на ремонтни дейности.

С приетия от правителството акт се прави първата стъпка за извършване на неотложно изграждане и ремонт на санитарни възли и приоритетни ремонтни дейности в 23 общински училища, тъй като общинските бюджети не могат да  осигурят необходимото финансиране за това.

Източник: 24chasa.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: