Музей на огъня в Полша

musei na ogunia

Сградата се състои от три независими стени, които „плуват” една до друга. Композицията, която образуват и формите, покрити с медни плочи, напомнят на танцуващи пламъци. Пространствата между стените са изцяло остъклени, оформяйки входовете към павилиона. Стените са изградени от бетон, обшит от външната страна с мед и оставен без допълнителна обработка от вътрешната. Подът е покрит с черен камък и продължава до външните елементи на павилиона.

Сградата има три входа. На приземният етаж има многофункционална зала и рецепция/информация, а на подземния етаж е поместена изложбена зала. Има също така и стаи за почивка и технически помещения, съобщава arhitektura.bg.

Обилно озеленяване обгражда музея. Сградата и външните зелени площи се съчетават в симбиозно пространство, в центъра на което е самия музей, с прорязващи го пешеходни пътеки и зелени алеи. Предвидена е и Градина на огъня – външно изложбено пространство, ведно с извънградския път номер 81, ще бъдат използвани по време на Фестивала на огъня.

musei na ogunia

юаогюаог

musei na ogunia

тжвнтжн

musei na ogunia

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: