pixel

Multipor – ефективната вътрешна топлоизолация

Ytong

Живеете в сграда паметник на културата или такава, на която поради друга причина не може да бъде нарушена външната фасада, в същото време разходите ви за отопление и охлаждане непрекъснато растат. В тези случаи единственото решение, за да подобрите енергийната ефективност на сградата е поставянето на вътрешна топлоизолация. Качественото саниране води не само до намаляване на разходите и подобряване на микроклимата в помещенията, но и същевременно съществено повишава стойността на недвижимия имот.

На пазара за строителни материали се предлагат многобройни видове и марки топлоизолационни материали, как да изберете между всички тях? При изолирането на стените от вътрешната страна е много важно изборът на материал да бъде направен правилно, така че да се избегнат неприятните последици като задържането на влага в стенната конструкция и в последствие появата на мухъл.

ксела

През септември 2012 г. Ксела България ЕООД, единственият производител на Ytong в България, започна производството на напълно нов, уникален за българския пазар изолационен продукт – минералните, топлоизолационни плочи Multipor.  Новият материал се отличава  едновременно с няколко съществени качества – твърда повърхност, пожароустойчивост и паропропускливост, комбинация непостигнатa от никой друг изолационен материал.

Избирайки вътрешната топлоизолация с новите минерални плочи Multipor Вие постигате в дома си:

Сигурност
– Multipor притежава най-високия клас по негоримост А1. Основно тяхно предимство е, че в случай на пожар, за разлика от други топлоизолационни материали, не се възпламеняват и не отделят вредни за човека и околната среда газове.

Multipor

Здравословен микроклимат – добрите топлоизолационни възможности на материала съчетани с неговата пороьозна структура намаляват до голяма степен вероятността от появата на мухъл в помещенията. Вътрешната топлоизолация с Multipor регулира влагата в помещението чрез способността си да абсорбира влажните изпарения по време на техните пикове и да ги пропуска бавно обратно, когато относителната влажност в помещенията намалее. Способността на материала да „диша” допринася за създаването на здравословен микроклимат и комфортна жизнена среда в помещенията.

Енергийна ефективност  – минералните топлоизолационни плочи Multipor притежават коефициент на топлопроводност λ=0,045 W/mK, изолирането с тях води не само до намаляване на месечнит сметки, но и до увеличаване живота и повишаване стойността на имота.

Дълготрайност – минералните топлоизолационни плочи Multipor не стареят, т.е. не се наблюдават съществени изменения в качествата и структурата на материала през годините. За разлика от други изолационни материали , изолираната вече стена с Multipor не се нуждае от често последващо саниране.

Повече информация можете да получите на: www.изолация.bg или 0700 10 984.

Източник: Ytong

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: