МОСВ чака жалба, за да отмени разрешение за къмпинг на Карадере

karadere

Пропуски в решението на бургаската екоинспекция за застрояването на местността Карадере констатира проверка на Министерството на околната среда и водите (МОСВ). Става въпрос за решението на директора на Регионална инспекция по околна среда и води – Бургас, с което той постановява, че няма нужда от екологична оценка на инвестиционното намерение за луксозен къмпинг на компанията „Макси І“ в местността Карадере.

Въпреки констатираните пропуски ресорният служебен министър Светлана Жекова няма право да отмени решението без да е постъпила жалба срещу него. До момента такава във ведомството няма.

Регионалната инспекция в Бургас постанови, че няма нужда от екологична оценка за предстоящ строеж на луксозен къмпинг в местността Карадере. Това решение облекчава процедурата по строителството.

В същото време теренът попада в защитената екологична мрежа „Натура 2000“. По закон при намерение за строителство в тях се изисква задължително да има екологична оценка.

Екоактивисти вече подготвят протест в петък (10 октомври) вечер пред сградата на Министерския съвет.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: