pixel

Жалба бави търг за „Струма“

struma

Обжалване в комисията по конкуренция на процедурата за изграждане на най-трудния участък от магистрала „Струма“ може значително да забави строежа. Благоевградската фирма „Агромах“ ЕООД е атакувала решението на Национална компания „Стратегически инфраструктурни проекти“ (НКСИП) от 1 август за стартиране на търг за проектиране и изграждане на лот 3.1 от магистралата.

Жалбата е подадена на 6 октомври.

„Засега процедурата е задържана, но повторното й пускане ще изисква време, особено ако КЗК ни наложи да внасяме поправки в документите“, каза пред „Труд“ шефът на НКСИП Асен Антов.

Лот 3.1 е от Благоевград до Крупник, с дължина 22 километра и 2,6-километров тунел. 15-километровият тунел през Кресненското дефиле е в следващия участък, чиято процедура трябва да стартира скоро.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: