Мост в Амстердам намалява строителните отпадъци

most-amsterdam

Heijmans, иновативната датска строителна компания, която стои зад умните магистрали и светещите в тъмнината вело-алеи, разкри най-новия си авангарден проект: стоманен мост, отпечатан на 3D принтер, в сърцето на Амстердам. Проектиран от холандския дизайнер Йорис Лаарман, пешеходният мост ще бъде изграден от многоосови промишлени роботи.

Целта зад експерименталния проект за 3D-печат на мост е евентуалното създаване на напълно автоматизирана строителна площадка. Според Ян ван де Вен, мениджър бнизнес развитие в Heijmans, „една автоматизирана строителна площадка ще бъде не само надеждна и лесно управляема, но и екологична, тъй като нейните процеси са енергийно ефективни и минимизират строителните отпадъци“, съобщава greentech.bg. Използването на 3D печат за целите на строителството е полезно и от гледна точка на проектирането и, веднъж популяризирана, може да направи революция в начина, по който подхождаме към процеса на проектиране и изграждане.

most-amstredam

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: