pixel

Москва инвестира в Камчия над 300 млн. лева

камчия

Източник: standartnews.com

Пред финализиране е мащабното строителство в Санаториално-оздравителния комплекс „Камчия“ с довършването на най-новия лагер „Черноморски“, който е за 600 деца и трябва да бъде открит на 28 май. Цялата инвестиция на правителството на Москва, което е собственик на комплекса, от 2004 г. досега е над 300 млн. лв., каза управителят Манол Чобанов. Най-новите придобивки между морето и река Камчия са спортният комплекс и откритият амфитеатър за 2000 зрители.

Спортният комплекс е със забележителна архитектура и многофункционалност. Български отбори вече дават заявки за тренировки край морето у нас, вместо да ходят в Анталия. Многофункционалното игрище е с олимпийски размери – 90 на 45 метра, става за волеййбол, баскетбол, футбол, хокей на трева и хокей на лед. Басейнът е модерен, с кула за скок от 5-7-10 м височина и система срещу лошо финиширане във водата, която чрез въздух под налягане омекотява удара. Тази година на Камчия ще почиват 18760 деца от Москва.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: