pixel

Министър Стойнев: General Electric ще строи два нови блока в Марица – изток 2

Козлодуй

След като министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев обяви, че правителството ще реши дали да покани щатската компания Westinghouse да изгради планираната нова атомна мощност в „Козлодуй“, от изказванията му пред медиите стана ясно, че това вероятно няма да единствения енергиен проект, предвиден за изграждане от щатска компания.

Вчера Стойнев заяви в интервю за БНР, че има планове за строеж на девети и десети блок в държавната ТЕЦ „Марица – изток 2“, като изпълнител вероятно ще е щатският енергиен гигант General Electric. Преговори по конкретните параметри тепърва предстоят, обясни Стойнев. General Electric е сред кандидатите за доставка на компресорите за българската отсечка от газопровода „Южен поток“.

Източник: publics.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: