pixel

Метрото оживи инвестициите в апартаменти

stroitelstvo

Строителството на третия лъч на метрото, който ще свързва Ботевградско шосе с кв. Овча купел, ще стимулира инвестициите в жилища в североизточните квартали. Това прогнозират брокери, цитирани от ТВ7.

Още преди старта на втория лъч на метрото в посока жк „Младост“, огромни площи от източните квартали бяха застроени и продадени на високи за пазара цени.

Сега строителните предприемачи се насочват към района на бул. „Ботевградско шосе“ и квартали като „Левски“ и „Суха река“, където пазарът беше замрял, но терени за строителство се намират.

Средната цена на имотите в северната част на София е около 640 евро за кв. м – значително под средната за пазара цена от 750-800 евро.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: