pixel

Местност „Козяк“ в Сливница ще ухае на липа

Инициативата „Бъди оранжев, мисли зелено!“ събра на едно място множество доброволци, които залесиха 200 броя сребролистна липа.

DSC_8142

Първото залесяване за сезон 2019, част от инициативата на Röfix България, се проведе на 12 октомври с участието на множество доброволци от партньорите и екипа на компанията, от жителите на Сливница, както и доброволци от други населени места в околността и от вътрешността на страната. Залесени бяха 200 броя дръвчета от вида сребролистна липа в местност „Козяк“, която наскоро беше опустошена от пожар.

В залесяването лично се включиха управителят на Röfix България инж. Красимир Христов, кметът на Сливница г-н Васко Стоилков, както и екип от служители на Районно горско поделение – Сливница начело с г-н Пламен Мишев.

Инициативата премина под професионалния поглед, съветите и специално разработен залесителен план от страна на служителите на горското стопанство.

Много от доброволците доведоха семействата и децата си, като споделиха, че личният пример и възпитанието в посока грижа за природата са важни ценности, които трябва да се предават на най-малките. За тях имаше специална изненада – детска книжка-дневник, в който да записват своите наблюдения за дървесните видове по време на излети и разходки сред природата.

Всеки от участниците беше удостоен с атрактивен сертификат за участие в инициативата.

Предстоят още залесявания, като датите и местата ще бъдат уточнени допълнително. За целта можете да следите web-страницата на компанията, както и  Facebook/RofixBulgaria.

Рьофикс

Пред строителството се поставят все по-големи изисквания, както от страна на строители, инвеститори и надзорни служби, така и от необходимостта за опазване на околната среда и настоящето икономическо развитие. Ние предлагаме система от иновативни продукти, които отговарят в максимална степен на техническите, екологичните и икономическите изискваниято. Ние даваме импулси за една активна политика в интерес на строителния бизнес. Ние се виждаме в ролята на посредник между носителите на политически решение и нашите партньори в строителството – от архитектите, през строителите и накрая частния строителен предприемач. И занапред ние ще бъдем един силен партньор, на който може да разчитате.

Прочетете също: