pixel

Машини Hangcha с литиево-йонни батерии

Hangcha

За използване в преносимите устройства като мобилни телефони и таблети, от дълго време преобладават литиево-йонните батерии. За разлика тях при електрическия мотокар все още доминира класическата оловно-киселинна батерия. Енергийната плътност на литиево-йонните батерии е около четири пъти по-висока от тази на оловно-киселинните батерии. Освен това те могат да бъдат заредени за нула време. Само за 20 минути, например, се стига до зареждане от прибл. 25%, а едва след 2 часа – пълно зареждане.

Hangcha

По отношение на ефективността, категорията на тези батерии също убеждава: от първоначално използвания ток, оловно-киселинната батерия по-късно осигурява само около 70%; Съвременният аналог от друга страна го прави използваем от 93%. Това води до значително по-ниски енергийни разходи. Литиево-йонните батерии освен това имат много по-дълъг живот.

Hangcha

Всички тези плюсове сега са внедрени за транспортиране, повдигане и съхранение в автопаркът от машини на компанията Hangcha. Електрическите машини вече се предлагат с оловна или литиево-йонна батерия. Характеристиките на високотехнологичните батерии също дават възможност за проектиране на нови варианти на машините. Така например палетната количка CBD12 тежи с 180 кг. по-малко от подобен друг модел, което позволява на оператора да превозва значително повече товари.

За повече информация: Hangcha

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: