pixel

Saint-Gobain обяви победителите в 15-тото издание на архитектурен студентски конкурс “Multi-Comfort”

Saint-Gobain

Saint-Gobain обяви наградите от международния финал на 15-тото издание на студентския конкурс за Multi-Comfort, проведен в Милано (Италия), председателстван от Пиер-Андре де Шалендар, председател и изпълнителен директор на Saint-Gobain. Повече от 2200 студента от 199 университета участваха в конкурса, насочен към инженерни и архитектурни специалности. 60 екипа от 34 държава пътуваха до Милано, за да презентират своите проекти по време на международния финал пред жури, съставено от представители на община Милано, архитекти и експерти.

Целта на студентския конкурс на Saint-Gobain, започнал през 2004 г., е да създава проекти базирани на принципите и концепцията за “Мулти-Комфорт”, устойчивото развитие и енергийната-ефективност: оптимална интериорна среда, осигуряваща необходимото ниво на свеж въздух, както и топлинен, визуален и акустичен комфорт.

Задачата в 15-ти международен студентски конкурс „Multi-Comfort“, разработено от Saint-Gobain в тясно сътрудничество с Община Милано, е на тема: “Възстановяване на връзката с града и обновяване на зоната около метростанция “Кресчензаго”, в съответствие с визията за Милано през 2030 г. (#milano2030) ” Участниците е необходимо да създадат визия за бъдещото устойчиво развитие на зоната около метростанция “Кресчензаго”, която да бъде интегрирана в градското пространство и да вземе под внимание контекста на
терена. Проектът изисква реновация на три съществуващи сгради, свързани с нова зона включваща смесени функции и жилищни, обществени и обслужващи пространства.
Проектът трябва да бъде иновативен, устойчив, енергийно-ефективен и отговарящ на
критериите за Multi-Comfort.

“Конкурсната задача през 2019 година е идеално олицетворение на водещите предизвикателства, пред които са изправени съвременните градове. Отново бях впечатлен от ентусиазма на студентите и тяхната отдаденост при презентирането на проектите и използването на решенията на Saint-Gobain за Multi-Comfort за създаване и построяване на градовете на бъдещето – градове, които може да подобрят нашето ежедневие и благополучие – градове с грижа за планетата. Поздравления към всички участници!“– заяви г-н Пиер-Андре де Шалендар.

“Управата на град Милано работи в посока към един по-устойчив, приобщаващ и красив Милано през 2030 година. Планът за Милано през 2030 година цели възобновяване на градската среда и публичните пространства във всички квартали” – заяви съветникът по Градоустройството на Милано, г-н Пиерфранческо Маран, продължавайки: “Първопремираният проект в конкурса ни накара да помислим за нови идеи относно площите, които е нужно да бъдат преустроени и приобщени към градската тъкан.
Имаме нужда от иновативни, качествени решения и предложенията от студентите, които съзнателно са работили с желание и отдаденост, несъмнено са безценен принос
за развитието на града.”

Първа награда беше връчена на Анна Тоборек и Йоанна Мачера от Силизийския Технологичен Университет в Полша за проекта “Съвместно съжителство”.

Saint-Gobain

Второ място заслужиха Емануеала Охене Мантей, Мохамед Факхри и Патрик Коре от Архитектурния Университет в Абиджан, Кот д’Ивоар за проекта “Социален подслон”.

Saint-Gobain

Трето място получи студентът Бакхром Кхакимов от Техническия Университет в Брест, Беларус за проекта “Индукция”.

Saint-Gobain

Журито отреди и две специални награди на: номинация за студентски екип от Русия в състав: Тимофей Кузменко, Артьом Диянов и Анна Будюк, както и приз за Канг Йеонийае и Йоун Кюнгсун от Южна Кореа.

Saint-Gobain

Saint-Gobain

Относно Saint-Gobain
Saint-Gobain разработва, произвежда и предлага на пазара материали и решения, които са важна част за благополучието и бъдещето на всеки един от нас. Тези материали са част от
нашето ежедневие и присъстват в: строителството, транспорта, инфраструктурата, както и в други индустриални сектори. Те осигуряват комфорт и безопасност, като в същото време отговарят на предизвикателстата за устойчиво строителство и ефективно управление на ресурсите, целящи промяна в изменението на климата.

Saint-Gobain в световен мащаб:
41.8 милиарда евро оборот за 2018 г.
Присъствие в 67 страни
Повече от 180 000 служители

За информация: www.saint-gobain.bg, www.rigips.bg, www.isover.bg, www.ecophon.bg, www.eurocoustic.com

Сен-Гобен България

В България Saint-Gobain е представена от направленията Ecophon, Isover, Rigips, Weber и представителствата Glass, Formula и PAM. Компанията разполага с два завода на територията на страната и има 96 служители.

Прочетете също: