pixel

БСК: Огромна част от търговете са в нарушение на ЗОП

 Камен Колев

Източник: vestnikstroitel.bg

„Проблемът е в прилагането на Закона за обществените поръчки, не се нуждаем от поредната му промяна“ – заяви зам.-председателят на Българската стопанска камара Камен Колев по време на кръгла маса на тема „Гражданското общество за усъвършенстване на нормативната уредба в областта на обществените поръчки”. „Повече от 2/3 са нарушенията при търговете. Трябва да намерим начин публичните разходи да се използват по-ефективно. Не може с едно и също количество средства у нас да се получава два пъти по-нисък резултат, отколкото в други европейски страни“ – подчерта той.

По време на дискусията бе обсъдено повишаването на обжалванията от страна на фирмите. „Най-често те се дължат на дискриминационни условия, които се залагат от бенефициентите. Има обаче и случаи, в които кандидатите злоупотребяват с правата си на губещи, като атакуват търговете пред Комисията за защита на конкуренцията“ – заяви Камен Колев.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: