pixel

Макетите отиват в историята (ВИДЕО)

макети

Източник: fakti.bg

Неизменна част от всеки проект в областта на недвижимите имоти е макетът. Изработването му отнема значително време, а част от най-малките детайли по сградата не винаги се изработват. С бързото навлизане на съвременните технологии макетите буквално „израстват” за секунди пред погледа ни. Нагледно това беше показано на провеждащото се в Кан изложение за недвижими имоти MIPIM 2013.

Руската компания Nettle, специализирана в изработването на 3D визуализации, показа най-новата си разработка, която несъмнено ще бъде от полза на дизайнери и архитекти. С помощта на NettleBox клиентите могат да видят как ще изглежда даден проект, както и да променят детайли по него и мащабите на бъдещата сграда. За целта са им необходими само 3D очила.

На изложението в Кан чрез NettleBox бяха показани небостъргачът „Москва сити” и един от най-големите детски магазини на Люблянка. Най-хубавото е, че за презентацията не е било необходимо да се носят огромни макети. Цената на устройството е 28 000 USD. Изображението може да бъде както статично, така и под формата на анимацията. Програмата позволява за отделните помещения от сградата да бъдат въведени площ, технически характеристики и други. Благодарение на това презентацията дава максимална информация.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: