pixel

MAD Architects проектира самозахранваща се хиперлуп система, интегрирана с градско земеделие

mad_hyperloop

В този проект MAD Architects си партнира с Hyperloop Transport Technologies (HyperloopTT), за да изгради самозахранваща се хиперлуп система, комбинирана с градско земеделие, поддържана от конструкция на пилони.

mad_hyperloop

Системите Hyperloop започват да се разработват в много страни по света, за да се минимизират дългите разстояния между две точки, като същевременно се осигурява максимален комфорт с новите им дизайни. Например, Индия получи одобрение за разработване на такава система между Пуна и Мумбай, намалявайки времето за път под 35 минути.

mad_hyperloop

Дизайнът на MAD демонстрира как изкуственото може да се слее с природата чрез нова градска инфраструктура, която, докато трансформира бъдещето на пътуването, също има способността да прекроява начина, по който планираме и използваме публичното пространство.

mad_hyperloop

Докато осигурява засилена свързаност между градовете и хората, транспортната система ще установи също така повече връзка между хората и техния град чрез зелени пътеки по покрива на тунелите и места за градска активност отдолу под формата на паркове и зони за отдих.

mad_hyperloop

Транспортните тунели са оборудвани със сгъваеми модули за слънчеви панели, които се използват за захранване на самата система, заедно с LED светлини, монтирани по протежение на повърхността им, които функционират като интерактивни информационни табла.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: