pixel

Откриване на първата Spirit Cool библиотека в София

Spirit Transformacii Cool Biblioteki

Да четеш не е cool и кой изобщо ходи в библиотека, като всичките са old school…

Звучи тъжно и на всички ни се иска децата ни да преОТКРИЯТ книгите за една по-щастлива среща! Затова нещата се обърнаха така: Когато библиотеката не е old school, четенето става cool.

Само за няколко месеца с екип от интериорни “машини”, артисти, колористи, мебелисти, литри боя, екип с душа, точна ръка, мотивация и инспирация  библиотеката в  СУ “Ген. Хосе де сан Мартин” се трансформира от прашно и мрачно old school място в ярко и функционално cool книжно пространство.

Време е да надникнем зад неговите врати!

Spirit Transformacii Cool Biblioteki

Cool библиотеката – преОТКРИВАНЕ

На 18 септември първата Spirit Cool библиотека отвори официално врати и за пръв път от много години в нея се събраха деца, учители, вдъхновители, писатели, интериорни дизайнери, организатори и мотиватори, за да поставят заедно началото на една по-добра среща между децата и книгите!

Cool  библиотека – Cool гости

В напълно обновената, цветна и модерна COOL среда домакин бе г-жа Емилия Иванова – директор на 90-то СУ “Ген. Хосе де сан Мартин”. „Само преди няколко месеца тази библиотека изглеждаше прашна, със стари шкафове, книгите бяха натрупани на рафтовете. Сега изключително се гордеем с това пространство, с тези прекрасни цветове, което ще даде възможност на нашите ученици да се срещат с автори, да се срещат с книгата, да направим наистина една по-добра среща на децата със знанието“, каза г-жа Иванова.

Spirit Transformacii Cool Biblioteki

Cool срещите между книги и деца стартираха с послание и лични думи от главния редактор на Ciela – г-н Захари Карабашлиев и автора на “Софийски Магьосници” – писателя Мартин Колев.

„Аз съм много впечатлен от това, че светът на възрастните, светът на бизнеса и светът на децата намира общ дом в тази красива и много светла стая. Запомнете, че тази светлина, която виждам тук, може да се промъкне и във души и винаги да Ви е топло и да Ви е светло“, каза г-н Карабашлиев. Той припомни думите на един от най-известните библиотекари в света – Хорхе Луис Борхес, който казва, че си представя Рая като библиотека.

Spirit Transformacii Cool Biblioteki

„Четенето сега е съвсем различно от четенето преди 20 години. Напоследък се говори за електронни четци, за четене на телефони, но тези разлики са незначителни, защото най-важното е да осъществим срещата между децата и книгите“, сподели от своя страна Мартин Колев – автор на поредицата “Софийски Магьосници”, която също застана на лавицата с книги в обновената библиотека. Според него едно от важните неща, за да се върнат децата отново в училищната библиотека, е там да им е хубаво и да открият място, където могат да се чувстват спокойно.

Spirit Transformacii Cool Biblioteki

Cool е да четеш в cool среда, затова и любими книжни откъси бяха прочетени от деца.

Училищната библиотека е символично място, а модерната, удобна и cool среда е ключът към една по-добра среща между книги и деца!

Символичен ключ за първото Spirit Cool книжно пространство в София бе връчен на директора на СУ “Ген. Хосе де Сан Мартин” от изпълнителния директор на Оргахим – г-н Момчил Бояджиев. „Давам символичният ключ от библиотеката на директора на училището и пожелавам това пространство да не се изпразва от деца!“, подчерта г-н Бояджиев.

Spirit Transformacii Cool Biblioteki

С пожелание за много и щастливи книжни срещи на финала всеки сам избра вдъхновение под формата на книжни мисли,  а резлизацията на идеята не спира дотук, защото Русе също вече има своята първа Spirit Cool библиотека!

Spirit Transformacii Cool Biblioteki

Spirit Fine Paints е висок клас интериорни бои – част от портфолиото на Оргахим. Социалната кампанията Spirit трансформации – Cool библиотеки се реализира в  училища от три различни града в България – 1-во ОУ “Отец Паисий” в гр. Русе, Професионална Гимназия по хранителни технологии и техника в Пловдив и 90 Средно училище „Ген. Хосе де Сан Мартин“ в София.

За контакт и повече информация – Оргахим.

Оргахим

Оргахим е предприятие с над 100 годишна история. Продуктовата гама включва - бои, лакове, емайллакове, грундове, лепила, електроизолационни лакове, смоли, мазилки, сухи смеси, подови покрития термо- и хидроизолации. Около 30 процента от производството е насочено за задоволяване нуждите на потребителския пазар, останалите покриват промишления пазар. Дружеството е единствен производител в страната на анхидриди и най-голям производител на пластификатори и алкидни смоли.

Прочетете също: