pixel

Лондон строи най-високата жилищна сграда

London

Източник: fakti.bg

One Nine Elms ще се казва най-високата жилищна сграда в Европа. Тя ще се намира на брега на р. Темза в британската столица. Китайската инвестиционна компания Dalian Wanda планира да вложи в нея над 1 млрд. USD.

Проектът включва изграждането на два небостъргача от по 60 и 45 етажа. В тях освен апартаменти ще има офиси, магазини, ресторанти и 5-звезден хотел. Най-високата жилищна сграда ще разполага с 267 апартамента – от студиа до мезонети. Собствениците ще имат достъп до басейн и фитнес зала. Цените започват от 775 000 USD за обикновен апартамент и достигат до 4.6 млн. за мезонет. Плановете са сградите да бъдат завършени през 2016-2017 г.

Към момента най-високата жилищна сграда се намира в Дубай – Princess Tower.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: