Лифтът в Пампорово ще се строи законно

lift

Лифт ще свързва Пампорово и Чепеларе, обяви изпълнителният директор на „Пампорово“ АД Мариан Беляков вчера. Инвестицията ще е около 50 млн. лв. Очаква се той да заработи след 2 до 4 години.

За новия лифт двете общини са одобрили изменение на общия устройствен план и са го пратили за одобрение на регионалното министерство. Миналата година курортът се опита да почне лифта без такова изменение на плана, поради което ДНСК спря строежа. „Пампорово“ АД обжалва в съда и сега делото се гледа на последна инстанция, съобщава trud.bg.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: