pixel

Летище Варна обяви публични покани за два строителни проекта

летище

Източник: publics.bg

Концесионерът на „Летище Варна“ – „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД обяви две публични покани за изпълнител на инвестиционна програма. Първата е от четвъртък за изграждане на кабелна линия с мощност 20 киловата. Втората е от днес и е за рехабилитация на „Перонна пътека за рулиране-Е“ между два от подходите на пистата.

Изграждането на кабелната линия е част от инвестиционната програма на концесионера и е с цел подобряване на електрозахранването на летището. По тази обществена поръчка изпълнителите ще трябва да построят нова главна разпределителна подстанция, към която е необходима и подземна инфраструктура. Прогнозна стойност на проекта не е обявена, но  критерий за избор е „най-ниска цена“.Представители на възложителя ‘Фрапорт“ и на държавното предприятие „Ръководство и въздушно движение“ ще  направят необходими проверки по трасето на електропровода и едва тогава ще започнат изкопните работи.
Днес бе обявена и друга обществена поръчка за рехабилитация на перона за рулиране между два от подходите към пистата с площ от 350 кв.м. Изпълнителят трябва да спази сроковете. Той не може да започне преди 15 октомври и трябва да приключи строително-монтанжните работи до 15 декември. Крайната дата за приемане на документация е до 23 октомври.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: